آرشیو آبان ماه 1401

تعمیر گوشی نوکیا توسط تعمیرکاران حرفه‌ای در کمترین زمان با ارائه گارانتی خدمات

یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۰۳

پکیج در تابستان

با عرضه پکیج‌ها به بازار استفاده از شوفاژ و موتورخانه کاهش یافت و بیشتر ساختمان‌ها مجهز به این سیستم پرطرفدار شدند. کاربرد پکیج علاوه بر تامین آن گرم مصرفی، گرم کردن محیط اطراف نیز می‌باشد. عملکرد پکیچ در تابستان و زمستان با هم تفاوت دارد. همچنین در ابتدای هر فصل باید پکیج را متناسب با آن، تنظیم نمود. تغییر حالت زمستانه به تابستانه و برعکس جز موارد ساده‌ای است که خود شما می‌توانید آن را انجام دهید و نیازی به حضور تعمیرکار نمی‌باشد. بسیار مهم است که از دستکاری بیهوده پکیج پرهیز کنید و تنها در زمان تغییر فصل، آن را تغییر حالت دهید. در این مقاله به بررسی پکیج در تابستان و نحوه راه‌اندازی آن می‌پردازیم.

پکیج در تابستان
برای مطالعه مقالات بیشتر در مورد تعمیر پکیج، کلیک کنید.

حالت زمستانه و تابستانه پکیج چه تفاوتی با هم دارند

بصورت ساده و مختصر پکیج در تابستان مصرف انرژی کمتری به نسبت زمستان دارد و در اصل اعمال تغییرات فصلی برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت است. پکیج در حالت زمستانه علاوه بر وظیفه گرم کردن آب، برای گرم کردن هوای محیط اطراف نیز به کار می‌روند. در این حالت پکیج با گرم کردن رادیاتور، انرژی بیشتری مصرف می‌کند اما در حالت تابستانه نیازی به گرم کردن رادیاتورها نیست. پکیج در تابستان فقط آب گرم را برای مصارف بهداشتی مانند استحمام انجام می‌دهد، بنابراین مصرف سوخت در این حالت بسیار پایین می‌آید. پکیج در تابستان کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، به همین دلیل، فصل گرما زمان مناسبی برای انجام سرویس می‌باشد. در پکیج‌های مخزن‌دار اگر دمای آب از یک حد استاندارد پایین بیاید، مشعل روشن شده و باعث می‌شود مجددا دمای آب به میزان استاندارد برسد. این وظیفه را ترموستات بر عهده دارد.

مراحل تبدیل حالت زمستانه به حالت تابستانه و برعکس

پیش از انجام مراحل تبدیل حالت تابستانه به زمستانه و برعکس، لازم است که به معرفی سه بخش از اجزای مهم در پکیج بپردازیم. فرقی ندارد که پکیج از چه برندی می‌باشد، معمولا در تمامی پکیج‌ها این سه بخش یکسان است:

  • اولین ولوم از سمت راست، وظیفه فعال یا غیرفعال کردن پکیج را برعهده دارد. اگر این ولوم روی عدد صفر قرار داشته باشد، پکیج خاموش است و اگر روی عدد یک باشد، پکیج در حالت فعال قرار دارد.
  • اولین ولوم از سمت چپ برای تنظیم دما به کار می‌روند.این ولوم پکیج در تابستان باید روی عدد صفر قرار داشته باشد. در فصول سرد سال با توجه به نیاز، درجه آن را افزایش دهید.
  • ولومی که در وسط قرار دارد، برای تنظیم دمای آب به کار می‌رود. با توجه به نیاز می‌توان این درجه را کم یا زیاد نمود. برای این ولوم پکیج در تابستان، نیازی نیست که روی عدد زیادی تنظیم شود. اما در فصل سرما می‌توان درجه آن را افزایش داد.

در ابتدا باید پکیج را خاموش کنید. برای این کار باید ولوم سمت راست را روی عدد صفر تنظیم نمایید. اطمینان حاصل نمایید که شیرهای رفت و برگشت رادیاتور بسته هستند. شیرها را به صورت کامل بررسی نمایید و اطمینان حاصل نمایید که کاملا سالم هستند. در صورت نیاز ولوم سمت راست را تغییر دهید. ولوم سمت چپ پکیج را در حالت صفر بگذارید تا نیازی به دمای بالای پکیج نباشد. رادیاتور و شوفاژها را بررسی نمایید تا در آنها مشکلی وجود نداشته باشد. برای مثال نشتی آب در شوفاژ یا رادیاتورها وجود نداشته باشد.

برای مطالعه مقالات بیشتر در مورد تعمیرات پکیج، کلیک کنید.

علت روشن نشدن پکیج در تابستان

یکی از عمده‌ترین مشکلات کاربران، روشن نشدن پکیج در تابستان است. پاسخ این سوال معمولا جوابی یکسان دارد. پکیج در تابستان فقط در زمانی روشن می‌شود که شیر آب گرم باز شود. باز شدن شیر آب گرم توسط سنسورها تشخیص داده می‌شود و پکیج را روشن می‌کند. بعد از روشن شدن پکیج، آب گرم می‌شود و به لوله‌های خروجی انتقال پیدا می‌کند. روشن نشدن پکیج می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. در زیر به برخی از این موارد اشاره می‌کنیم:

  • کم بودن فشارآب در پکیج
  • خرابی سنسور
  • مشکل در فلومتر یا فلوسوئیچ
  • خرابی شیر موتوری و تغییر نکردن حالت پکیج در تابستان به زمستان
  • خرابی سنسور
  • خرابی پمپ آب
  • رسوب آب در مبدل ثانویه یا اولیه

افت فشار پکیج به چه دلیل است

افت فشارپکیج در تابستان می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. اگربا افت فشار مواجه شدید، بهتر است قسمت‎های زیر را بررسی نمایید: رادیاتور و شوفاژها را چک کنید که نشتی آب نداشته باشند. خرابی شیر پرکن پکیج و مشکل در منبع انبساط نیز می‌تواند از دلایل افت فشار پکیج در تابستان باشد. اگر این حالت در زمستان رخ داد، علاوه بر بررسی کردن موارد بالا، می‌بایست رادیاتور و پکیج‌ها را هواگیری نمود.

همانطور که ذکر شد تبدیل حالت پکیج در تابستان به پکیج در زمستان کار دشوار و پیچیده‌ای نیست و بدون حضور تکنیسین و یا مخصصین نمایندگی مجاز، می‌توانید این کار را انجام دهید. نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که از دستکاری مدام و بیش از حد پکیج اجتناب کنید و تنها در زمان تغییر فصل، تنظیمات پکیج را تغییر دهید.

یک مقاله در موردهواگیری پکیج بخوانید.
 

هواگیری پکیج

 در این مقاله قصد داریم به بررسی هواگیری پکیج بپردازیم. شرح دهیم که چرا هواگیری پکیج لازم است و زمان‌هایی که پکیج نیاز به هواگیری دارد را برشماریم. مراحل این کار را به صورت مرحله به مرحله شرح دهیم و درنهایت می‌گوییم که پس از انجام مراحل هواگیری پکیج باید چه کارهای دیگری انجام شود.

هواگیری پکیج

چرا هواگیری در پکیج لازم است؟

معمول‌ترین اشکال پکیج‌ها زمانی است که پکیج روشن است اما آب را گرم نمی‌کند. این مشکل به این دلیل رخ می‌دهد که هوا در داخل مدار آب‌گرم شوفاژ محبوس شده است، بنابراین برای حل مشکل اقدام به هواگیری پکیج کنیم. هواگیری به معنای خروج هوای اضافی از دستگاه و تنظی فشار آن است. این کار با توجه به مدل و طول عمر پکیج در بازه‌های مختلف زمانی انجام می‌گردد. با انجام به موقع هواگیری پکیج می‌توان طول عمر دستگاه را بیشتر کرد و هزینه‌های مصرفی را کاهش داد. به طور معمول طبقات بالایی آپارتمان‌ها، به نسبت طبقات پایینی به هواگیری پکیج نیاز پیدا می‌کنند به دلیل اینکه سطح آب در سیستم گردش آب گرم پکیج و رادیاتورها پایین تر است.

نشانه‌های نیاز به هواگیری پکیج :

هر کدام از موارد زیر نشان‌دهنده این مورد است که پکیج نیاز به هواگیری دارد:
-آب به خوبی گرم نمی‌شود.
-رادیاتور و شوفاژها به صورت یکنواختی گرم نمی‌شوند و یا به طور کلی سرد هستند.
-پکیج و رادیاتورها زیاد صدا می‌دهند.

مراحل هواگیری:

جهت انجام هواگیری پکیج به صورت درست و اصولی، مراحل زیر باید به ترتیب انجام شود:
-ابتدا لوله آب گرم را باز کنید تا پکیج روشن شود.
-پیچ هواگیری پکیج را که معمولا در انتهای پمپ پکیج قرار دارد، پیدا کنید.
-پیچ هواگیری پکیجرا با یک پیچ گوشتی، برخلاف عقربه‌های ساعت بچرخانید تا باز شود.
-در زمان باز کردن پیچ پکیج، آب داغ به همراه هوا از پکیچ خارج می‌شود.به همین دلیل باید موارد ایمنی را رعایت نمایید تا دچار سوختگی نشوید.
-یک دستمال نانو یا میکروفایبر که میزان جذب بالایی داشته باشد را برای جمع کردن آب خروجی، زیر پیج هواگیری پکیج قرار دهید، و یا اینکه می‌توانید از یک سطل یا ظرف مناسب استفاده کنید.
-به طورت معمول خروج آب از پکیج با صدا همراه است.پس از این که صدا کمتر شد و فشار آب خروجی یکنواخت شد، یعنی هواگیری پکیج رو به پایان است.
-در این مرحله ، پیچ پمپ را کامل و محکم در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا بسته شود.
-هواگیری پکیج شما به پایان رسید.
-معمولاً بعد از هواگیری خود پکیج، رادیاتورهایی که در اتاق‌ها نصب شده‌اند هم باید هواگیری شوند.
-پس از هواگیری کل پکیج و رادیاتورها، حال بایستی فشار پکیج را مجدداً تنظیم کنید.

پس از هواگیری چه کاری باید انجام شود؟

پس از پایان هواگیری لازم است که فشار آب پکیج مجددا تنظیم شود. فشار آب نرمال برای اکثر پکیج‌ها بین1.5 تا 2 بار است. اگر فشار پکیج خارج از این محدوده باشد باید به روش زیر مجددا تنظیم شود:
1.روش بالا بردن فشار آب پکیج : اگر پس از پایان مراحل هواگیری پکیج، فشار آب کمتر از 1.5 بار باشد لازم است کع فشار را بالا ببرید. برای بالابردن آن، شیر کوچک آبی رنگی که در زیر پکیج وجود دارد را باز کنید. سپس به درجه فشارسنج روی پکیج نگاه کنید و تا زمانی که فشار به 1.5 برسد آن را باز نگه دارید، پس از رسیدن به فشار موردنظر، شیر آبی رنگ را ببندید.
2.روش پایین آوردن فشار آب پکیج: اگر پس از پایان مراحل هواگیری پکیج، به هر دلیلی فشار آب بالا رفت، برای پایین آوردن آن می‌توان هواگیری رادیاتور را انجام داد. به طور معمول در اکثر حمام‌ها یک رادیاتور حوله‌خشک‌کن وجود دارد که به حوله‌خشک‌کن معروف است. برای پایین آوردن فشار پکیج معمولا می‌توان این رادیاتور را هواگیری کرد. برای انجام این کار، پیچ هواگیری را باز نمایید تا مقداری هوا و بعد از آن مقداری آب خارج شود. پس از رسیدن فشار به حد استاندارد و مورد نظر، پیچ را ببندید. پس از انجام این کار حتما شرایط وضعیت مصرف گاز پکیج را بررسی نمایید.

نحوه هواگیری رادیاتور پکیج :

به طور معمول پس از انجام هواگیری پکیج باید رادیاتورهای نصب شده در اتاق‌ها و سرویس‌های بهداشتی نیز هواگیری شوند. جهت هواگیری رادیاتور و یا شوفاژ می‌بایست مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
یک ظرف در کنار رادیاتور قرار دهید تا آبی که از آن خارج می‌شود وارد ظرف شود و فضای اتاق را خیس نکند.
در مرحله اول هواگیری ابتدا با پیچ گوشتی یا پیچ مخصوص، پیچ بالایی رادیاتور را باز کنید و اجازه دهید هوای آن خارج شود.
دقت داشته باشید که، پیچ را زیاد باز نکنید زیرا آب زیادی از شوفاژ خارج می‌شود.
پس از اینکه مقداری آب از رادیاتور خارج شد پیچ را سفت کنید.
این کار را برای همه رادیاتورهای خانه که سرد هستند انجام دهید.
پس از هواگیری شوفاژ باید فشار پکیج دیواری چک شود و در صورت نیاز، مجدداً تنظیم شود.
در این مقاله راجب به هواگیری پکیج مطالبی را ارائه نمودیم. گفته شد که چه زمان‌های نیاز به هواگیری است و نشانه‌های پکیجی که می‌بایست برای آن هواگیری انجام شود، چیست؟ مراحل انجام هواگیری پکیج را به ترتیب شرح دادیم. پس از انجام این کار باید رادیاتور و شوفاژهای اتاق‌ها نیز هواگیری شوند که مراحل انجام این کار را نیز شرح دادیم.
هواگیری رادیاتور